לגנטיקה יש משקל משמעותי בהתפתחות הגאוט אבל האם הגנטיקה הזאת הינה גזירה משמים או שיש מה לעשות בנושא?
*מייל שחשוב להעביר לכל מי שעבר את גיל 35 במשפחתך המצומצמת.
לא פעם ילדים להורים הסובלים מגאוט יסבלו גם הם מרמות גבוהות של חומצת שתן ומהתקפי גאוט חוזרים ונשנים, וכך כמובן הם גם יהיו חשופים לנזקי חומצת שתן שעלולה לפגוע במפרקים ואף באיברי הגוף השונים.
השאלה הגדולה היא האם יש לנו שליטה כלשהי על גנטיקה או שמא זוהי גזירת גורל?
נכון, גנטיקה אנו לא יכולים לשנות אך מאידך יש בכוחינו
להאיץ או לחלופין לעקב תהליכים גנטים.
כך למשל, בחירה בתזונה לקויה ובחירה באורח חיים לא נכון
יאיץ את אותה הנטייה הגנטית להצטברות חומצת שתן,
יעזרו לך מאוד למנוע את אותה הצטברות של חומצת שתן
הרסנית וירחיקו אותנו מהתפרצות גאוט
ומתופעות הלוואי ההרסניות שהיא טומנת בחובה.
בדומה לעובדה שאם הורה סובל מנטייה להשמנת יתר, ילדיו, אפילו אם ירשו מבנה גוף דומה לשלו, לא בהכרח יסבלו מעודף משקל כל עוד הם יקפידו על תזונה ואורח חיים נכון בריא, כך גם בעניין הגאוט, ילדים להורים הסובלים מגאוט לאו דווקא יסבלו מרמות גבוהות של חומצת שתן במידה ויקפידו על תזונה נכונה ואורח חיים נכון .
היות ואני מאמינה שמודעות היא הכלי החזק ביותר לרפואה מונעת, המלצתי היא שאם אתם סובלים מגאוט ויש לכם ילדים מעל לגיל 35 או לחלופין הורים מבוגרים, בקשו מהם לבדוק בבדיקות הדם הבאות גם את רמות חומצת השתן בדם (אפילו אם מעולם הם לא סבלו מכאבי גאוט).
במידה ורמות חומצת השתן אצלהם עולות על 7 עליהם להיות מודעים לסיכון אליו הם חשופים ולנזקים שעלולה חומצת השתן לגרום לגופם. תוכלו לשתף אותם ולהעביר להם את המייל הזהה והם יוכלו לצפות בסדרת הסרטונים שלי וכך, בעזרת תזונה מותאמת, מודעות, אימוץ אורח חיים נכון ונטילת תוספים, במקרים מסויימים, הם יוכלו למנוע נזק לגופם ולמנוע כאבים וסבל עתידיים.
בברכת בריאות,
ד״ר שרה ברק (Ph.D)
לשאלות נוספות בנושא אפשר לפנות אלינו בטלפון – 077-3013439