עגלת הקניות שלי

הדרכת שתייה למתמודדי גאוט

גאוט הינה מחלה המתבטאת בכאבי מפרקים הנובעים מרמות גבוהות של חומצה אורית (חומצת שתן) בדם.
שתייה נכונה היא אחת הדרכים בהן אפשר לטפל בגאוט. מאידך,שתייה לא נכונה עלולה להעלות את חומצת השתן ולגרום להתקפי גאוט.
להלן פירוט המשקאות המומלצים:
מים- כאמור, לשתייה יש תפקיד מפתח בכל הקשור למחלת הגאוט, כך שעל מנת להוריד את חומצת השתן מומלץ להרבות בשתיית מים על מנת לדלל את רמות החומצה בדם- במיוחד בזמן התקף!
הכמות המומלצת היא בין 2 ל-3 ליטרים ביום של מים מינרלים.
רכז דובדבנים שחורים-מומלץ לשתות מים עם רכז דובדבנים שחורים כיוון שתכולת הפלבונואידים הגבוהה שבדובדבנים עוזרת גם היא לפרק את גבישי חומצת השתן. (ניתן להשיג את הרכז בכל בית טבע.)
מי לימון- מומלץ להתחיל את הבוקר עם מים ומיץ לימון סחוט טרי וטבעי על קיבה ריקה. הלימון מכיל ויטמין C אשר עוזר מאוד בהורדת חומצת השתן ובנוסף הופך לבסיסי בגוף ולכן יעזור למנוע דלקות.
משקאות שאינם מומלצים:
אלכוהול- קיים קשר ישיר בין צריכת אלכוהול להופעת התקפי גאוט ועלייה בחומצת השתן לפיכך חשוב מאוד להימנע מצריכת משקאות אלכוהולים כגון בירות(גם לא בירה שחורה על אף שאינה אלכוהולית) וליקרים. יוצא הדופן היחיד הוא היין האדום אותו מותר לשתות פעמיים-שלוש בשבוע בכמות של עד 150מ"ל ליום.
משקאות קלים- משקאות קלים מתוקים מכילים כמויות רבות של פרוקטוז אשר עלול להגביר את ריכוז החומצה האורית בדם ובכך לגרום להופעת הגאוט.
הידעת?
במסגרת סקר "האחיות הגדול", עקבו אחרי 238,000 משתתפות במשך 22 שנים ונרשמו 778 מקרים של הופעת גאוט.
בסקר ניתן היה לראות כי שתיית משקה מתוק אחד ביום הייתה קשורה עם עליה של 74% בסיכוי להופעת מחלת הגאוט ושתיית 2 משקאות ממותקים ביום עם עליה של 140%!
לכן,הימנעו מכל שתיה ממותקת כגון:קולה,מיצים שאינם טבעיים,בירה שחורה וכ'ו.

 
לרוויה ולבריאות.
 

 אני מעוניין לקבל מידע בדוא"ל

רחוב נמל יפו 28
תל אביב-יפו
מיקוד 6803339

עדכונים ותגובות