עגלת הקניות שלי

חומציות בסיסיות, תזונה ותוספים

חומציות בסיסיות, תזונה ותוספים
רבים עדין לא יודעים זאת אבל עודף חומציות בגוף (הנמדדת במדד ה- PH) הוא אחד מהגורמים העיקריים המאפשרים התפתחותן של מחלות כגון: גאוט, דלקות מפרקים, מחלות לב, דילול עצמות, החלשת שיניים ועוד מחלות רבות. בעזרת טיפים תזונתיים ותוספים מותאמים  נוכל להימנע מאותן מחלות בקלות.
 
חשוב להבין שבגוף ישנם מנגנונים משוכללים לשמירה על רמה מתאימה של חומציות או בסיסיות (רמת ה-PH), בהתאם למערכות שונות, כאשר הקריטית ביניהן היא שמירה על רמת הבסיסיות בדם ולטובתה יפעל הגוף גם במחיר של פגיעה באיברים אחרים. כעיקרון, כדרך הטבע, הגוף יודע ומסוגל לנטרל עודף חומציות הנוצרת בדם, כל עוד מאגר הויטמינים והמינרלים בגוף הוא תקין.

עם זאת, בימינו, כאשר רוב האנשים צורכים מזון מרוסס, מהונדס ומתועש, נוצר מצב שבו:

  1. הגוף לא מקבל את כמות המינרלים והויטמינים לה הוא זקוק – מצב של תת תזונה על קיבה מלאה.
  2.  הגוף צורך מינרלים מ"מאגרי החירום" שלו – קרי העצמות והשיניים.

במפגש של אותם מינרלים בסיסיים עם החומצה העודפת, נוצרות התגבשויות שונות של מלחים, אשר הגוף אינו יוכל להשתמש בהם והוא נדרש לפנותם (בעיקר דרך השתן) – כאשר רמת החומציות גבוהה מאוד, קצב היווצרותם של הגבישים, המתרכזים בעיקר בכליות ובכיס השתן, עלול להיות גבוה יותר מקצב יכולתו של הגוף להפטר מהם – אז נוצרות אבנים בכליות ובכיס השתן.

מעבר לאיכות המזון, סיבה נוספת לעליה בחומציות נוזלי הגוף היא מחסור בנוזלים, אשר מקשה על הגוף להוליך את המינרלים הבסיסיים ואינו מאפשר שטיפה של החומצות והמלחים שנוצרו בתהליך הנטרול.

כאמור, לתזונה השפעה ישירה על רמת החומציות אשר מהווה כר פורה להתפתחות דלקות כגון: דלקות מפרקים גאוט וכו'

 

– עוד מהתקופות הקדומות, בכל התרבויות, ייחסו חשיבות גבוהה לסוגי מזונות, וכפי שאמר הרמב"ם, "היו מזונותיך לתרופותיך, ותרופותיך למזונותיך". אבות אבותינו צרכו בעיקר תזונה בסיסית, שכללה זרעים, גרעינים, פירות וירקות ומעט בשר, ובכך שמרו על איזון בדם וברקמות של חומציות לבסיסיות.

בהתאם לכך, ההמלצות העיקריות לאיזון חומציות בסיסיות הן:

  • תזונה: להשתדל בכל ארוחה לאכול יותר מזונות יוצרי בסיסיות מאשר יוצרי חומציות- מינון נכון הוא בין 65% מאכלים ל- 80% מזונות בסיסיים בכל ארוחה!).
    (לרשימת מזונות יוצרי חומציות / בסיסיות לחץ כאן)
  • התחלת היום עם כוס מים ולימון סחוט על קיבה ריקה – אומנם הלימון הוא חומצי אך בקיבה הוא הופך לבסיסי. 
  • שתיה מרובה של מים מינרלים- רצוי 2-3 ליטרים ביום.
  • פעילות גופנית מתונה.
  • שינה מספקת.
  • הימנעות עד כמה שניתן מסביבה מזוהמת (פיזית ואנרגטית) וממצבי מתח.
  • תוספי תזונה: אנטיאוקסידנטים כמו הכורכומין והמורינגה, Q10, אצות כגון ספירולינה וכלורלה, אומגה 3, מינרלים (בעיקר סידן ומגנזיום) ומלח ים טבעי.

למידע נוסף ולהזמנת תוספים להורדת החומציות בגוף ניתן להתקשר אלינו לטלפון 077-3013439

 

 אני מעוניין לקבל מידע בדוא"ל

רחוב נמל יפו 28
תל אביב-יפו
מיקוד 6803339

עדכונים ותגובות