חולי גאוט רבים שואלים מתי צריך וכדאי לטפל בגאוט והאם טיפול בגאוט צריך להעשות רק בזמן התקף או גם בשיגרה?
כמעט כל מי שנתקף בגאוט פעם אחת, ככל הנראה, יתקף פעמים נוספות במידה והוא לא יטפל בבעיה ויתעלם ממנה.
מחקר עדכני שנעשה לאחרונה גילה נתון מדאיג מאוד ולפיו כ-62% מאלו שחוו התקף גאוט ראשון יקבלו לפחות התקף גאוט נוסף תוך פחות משנה. המספר אף עולה ל80% מהחולים אשר יסבלו מהתקף תוך שנתיים מקבלת ההתקף הראשון!
לצערי הסטטיסטיקה הזאת מוכרת לי היטב וחוזרת בסיפורי המקרה אותם אני שומעת יום יום וקשה שלא להבחין בסבל והתסכול שמלווים את אלו שהגאוט חוזר לבקרם.
אלברט איינשטיין אמר פעם שטירוף פירושו לעשות את אותו הדבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה אחרת. ואותו הדין גם לגבי הגאוט.
אי אפשר לצפות שחומצת השתן תעלם מעצמה בלי טיפול נכון ובלי דיאטה מותאמת ולכן הטיפול הנכון, החסכוני, והאפקטיבי ביותר בגאוט הוא הטיפול המונע.
הטיפול המונע עוזר גם להימנע מההתקף הבא ולא פחות חשוב, עוזר למנוע את הנזקים שמחוללת חומצת השתן בגוף כגון פגיעה בעצמות, במפרקים,שחיקת סחוסים, פגיעה בכליות, בעורקים ואפילו בלב.
תארו לכם מצב בו אתם נוסעים במכונית ולפתע מבחינים כי מד החום בלוח הבקרה מסמן לכם שהמנוע רותח, אומנם הרכב נוסע כשורה וכמעט ונדמה שאין בעיה מלבד אותו מחוג מציק שמצביע על החום שיוצא מהמנוע.
מה תעשו אז? האם תמשיכו ליסוע ותחכו שיעלה עשן מהמנוע ויעשה נזק שלעיתים יהיה בלתי הפיך או שתעצרו בצד ותדאגו לטפל בבעיה?
אני מניחה שכל בר דעת יבחר לטפל בבעיה וימנע את הרס המנוע מבעוד מועד וימנע גם הוצאות מיותרות, וכך נכון לנהוג גם במקרה של גאוט.
אז עכשיו שאתה מכיר את הסטטיסטיקה אני מאמינה שלא תבחר לטמון את הראש בחול ותחכה להתקף הבא או חלילה לנזקי חומצת השתן ולכאבים המלווים את ההתקף (שאני בטוחה לגמרי שאתה לא רוצה שהם יחזרו) ופשוט תיקח צעד מונע ותדאג להוריד את רמת חומצת השתן.
האתגר שלך צריך להיות להוריד את חומצת השתן למתחת ל-6.8.
איך עושים את זה? לחץ כאן כדי לגלות
בשביל לעזור לך בצעד הראשון בטיפול האקטיבי יצאנו עם מבצע 2+1 בו תקבל שלושה מוצרים במחיר של שני מוצרים + משלוח בדואר שליחים ב50%!
המחיר המיוחד כולל ייעוץ טלפוני איתי בו תקבל תשאול, בדיקת מדדים(אם יש בידך) ואבחון +הכוונה אישית מקצועית שלי.
אם תחליט לעשות את השינוי ולהוריד את חומצת השתן לגבול הנורמל, כדאי שתדע שאנחנו פה איתך בתהליך ואני מזמינה אותך להצטרף לאלו שכבר עשו את זה וחיים ללא האיום המתמיד של התקפי הגאוט ותראה בעצמך (ולעצמך) שהחיים הרבה יותר טובים בלי האיום המתמיד של ההתקף הבא.
בברכה,
ד"ר שרה ברק