עגלת הקניות שלי

צריכת אלכוהול וגאוט

צריכת אלכוהול וגאוט

שתיית אלכוהול משפיעה משמעותית על התפתחות גאוט. אלכוהול מחד מעודד יצירת שתן, ומאידך – מונע פינוי של חומצת השתן מהגוף.

האלכוהול מתנהג בגוף כחומר דיורטי, זאת אומרת, גורם לאיבוד מים מהגוף, ובכך תורם לעליה של חומצת השתן בגוף, וליצירת אבנים.

מחקרים מהשנים האחרונות גילו כי צריכת בירה מביאה לעליה גבוהה מאוד בחומצת השתן. שתיית כוס בירה ביום מעלה פי שניים את הסיכון להתקף גאוט. צריכה של שתי כוסות בירה מעלה ביותר מפי שניים וחצי התקפים חוזרים.

לכן, ישנו איסור מוחלט לחולי גאוט לצרוך בירות מכל מין וסוג שהוא. בירה קלה, בירה שחורה או כל בירה ללא אלכוהול גם כן אסורות. מכאן אנו מבינים שישנו כנראה גורם נוסף בבירה, מלבד האלכוהול, הגורם להתפרצות התקפי הגאוט. בנוסף, ליקרים ומשקאות כגון ערק, וודקה וויסקי גם הם מעלים את חומצת השתן בדם ולכן ממש לא מומלצים לצריכה. 

אז מה כן אפשר לשתות? הבשורה הטובה היא שיש הממליצים על כוס אחת של יין אדום מידי פעם(פעם- פעמיים בשבוע). שתיית יין מידי פעם מפחיתה בכ-25-40% את הסיכוי לחלות במחלות לב בשל ריכוז האנטי-אוקסידנט רזברטרול שביין האדום. ליין יש השפעה מרגיעה, שחיונית לחולי גאוט אבל חשוב להדגיש כי אין לעבור את המנה של 2 כוסות בשבוע ! הסיכוי להופעת התקף גאוט קשה עולה בצריכת יין מוגזמת, במיוחד לאנשים עם עודף משקל.

*חשוב לציין שבזמן התקף הגאוט לא מומלץ לצרוך יין(גם לא כוס אחת).

בנוסף, צריכה מוגברת של אלכוהול תפחית את אפקטיביות התרופה להורדת רמת חומצת השתן  האלופורינול (אלוריל) ותגביר את הסיכוי להופעת התקף.

אם בכל זאת אתה רוצה להתפנק על כוס משקה שמחייה את הנפש מעבר לכוס יין אני ממליצה שתחליף את כוס האלכוהול בשייק פירות מרענן.

לחיים.

ד"ר שרה ברק (Ph.D)

077-3013439

 

 אני מעוניין לקבל מידע בדוא"ל

רחוב נמל יפו 28
תל אביב-יפו
מיקוד 6803339

עדכונים ותגובות