2. לאכול דגים ועוף במקום בשר- את הבשר אפשר להחליף בעוף ודגים אבל גם כאן רצוי מאוד במידה מכיוון שאכילת יתר של עוף ודגים עלולה לגרום להתפרצות הגאוט. מנה מומלצת היא עד 150 גרם בארוחה ופה תוכלו לקבל דגשים לגבי בחירת העוף והדגים אותם מומלץ לצרוך.
3. הגבלת הכוסיות והימנעות מאלכוהול שאינו יין אדום- בפסח כולנו צריכים להרגיש בני חורין אבל איך אפשר להרגיש את החירות אם סובלים מכאבים ואי אפשר לדרוך על הרגל? ולכן גם במהלך החג לא לצרוך מעל לכוס אחת של יין אדום ביום ובסדר עצמו למלא רק רבע כוס בכל אחת מארבע הכוסית ששותים.
4. לשתות המון מים ולהימנע משתיה ממותקת- על שולחן הסדר יש לא פעם מגוון בקבוקים של שתייה ממותקת כגון קולה, מיצים לא טבעיים וכו' אותה שתייה מלאה בפרוקטוז שמעלה את חומצת השתן וגורמת להתקפים ולכן דווקא בימים אלה לשתות המון מים שיעזרו לנו לדלל את חומצת השתן בגוף ויעזרו במניעת התקפים לא רצויים. כמה זה המון מים? לפחות 3 ליטרים ביום!
5. בפסח לא פוסחים על התוספים והתרופות להורדת חומצת השתן- שיגרת החג שונה משגרת היום יום ולכן לעיתים הרגלים אותם אנו נוהגים לעשות ביום יום עלולים להישכח ולכן חובה לשים דגש על נטילת תוספים ו/או תרופות להורדת חומצת השתן (פלמורין, אלופורינול וכו')
6. הימנעות ממתחים, לחצים וכעסים מיותרים- בערב החג ובמהלכו עלולים להופיע מתחים, לחצים וכעסים שונים משלל סיבות ונסיבות- הקשר בין הגוף לנפש מורגש מאוד אצל הסובלים מגאוט ולעיתים הגאוט מתפרץ דווקא ברגעי מתח ולחץ. ולכן, אני ממליצה לזכור שהחג בא להזכיר לנו את היופי שבמשפחתיות, אפילו שלפעמים משפחתיות מלווה גם במורכבויות מסויימות. כשרואים את את אותו היופי נצליח להוקיר תודה על כל מה שיש לנו ופשוט להרגע. מה נעשה אם בכל זאת מתח או כעס כלשהו צץ? פשוט נעצום את העיניים, ננשום 10 נשימות עמוקות, נרפה את הגוף ונזכיר לעצמנו לקחת דברים בפרופורציה ופשוט להנות מהמשפחה ומהאהבה שיש מסביבנו. זה יעשה לך רק טוב!